Csoport hírek

Kincses Kultúróvoda

A kultúra közvetítését már kisgyermekkorban el kell kezdeni. Ezért hirdette meg 2015-ben hagyományteremtő szándékkal az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért és Köznevelésért Felelős Államtitkársága a Kincses Kultúróvoda programot.”Azóta is minden évben pályázatot írnak ki ennek a programnak a megvalósítására.

2018. novemberében megpályáztuk ezt a programot, és az ezzel elnyerhető Kincses Kultúróvoda címet. A pályázat feltételeinek áttekintésekor nevelőtestületünk azzal szembesült, hogy ezeknek óvodánk már nagyrészét évek óta megvalósítja. Így hát, nem volt más hátra, mint csokorba gyűjteni, és néhány programmal kibővíteni a pályázatban előírtakat.

Ez év májusában értesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményünket, hogy sikeres volt a benyújtott pályázat, és elnyertük a Kincses Kultúróvoda 2019 díjat, amit ünnepélyes keretek közt az államtitkár úr adott át. Azonban ez a díj nem csak erre az évre szól, három éven keresztül viselheti óvodánk a címet. A pályázattal nyert 1.300 000 foritból pedig színesíthetjük, bővíthetjük programjainkat, eszközeinket. Így valósulhatott meg például régen dédelgetett álmunk, az udvari kemence, amelyben nemcsak finomságok sülhetnek Mihály-napkor, hanem agyagból készült gyermekmunkákat is kiégethetünk. Több zenei, múzeumpedagógiai, könyvtárpedagógiai programon vehetünk részt a gyermekekkel. Programjainkra pedig előadókat, egyesületeket tudunk meghívni, akik érdekesebbé, színesebbé teszik azokat, és hitelesen mutatják be a gyermekek számára hagyományainkat, kultúránkat.

A 2019-2020-as nevelési év tevékenységeit, rendezvényeit, programjait a Kincses Kultúróvoda pályázat megvalósítása köré terveztük.